logo-agrarni-fond-white-big

Рекордна подијела расада из сопствене производње Аграрног фонда Града Требиња

Седму годину за редом Аграрни фонд Града Требиња врши под‌јелу расада поврћа (паприка, парадајз, краставац) за пољопривредне произвођаче са подручја града Требиња – који су то право остварили подношењем захтјева за дод‌јелу расада у 2024. години.

Јавни позив за подношење захтјева за дод‌јелу расада поврћа је био отворен десет дана од дана објављивања (април).

Пољопривредним произвођачима – подносиоцима захтјева је Јавним позивом остављена могућност да конкуришу за дод‌јелу расада поврћа у сврху заснивања кооперантског односа са Аграрним фондом и дод‌јелу расада за производњу поврћа за личне потребе.

Сви пољопривредни произвођачи, који су доставили потпуну документацију захтјевану Јавним позивом, а који су испунили општи услов подршке Аграрног фонда Града Требиња (упис у Базу пољопривредних произвођача са подручја града Требиња) су остварили подршку у виду дод‌јеле расада поврћа.

Два пољопривредна произвођача ће потписати са Фондом Уговоре о кооперантској производњи поврћа, а 191 пољопривредни произвођач који је поднио захтјев ће добити расад за производњу поврћа за личне потребе.

Иначе, ријеч је о Програму подршке развоју повртарске производње коју Аграрни фонд Града Требиња континуирано проводи од 2018. године.

Један од разлога реализације овог програма је и споразум са Центром средњих школа у Требињу, путем кога је омогућено обављања практичне наставе за ученике пољопривредних усмјерења.

Такође, важно је напоменути да је ова година рекордна како по броју додјељених комада расада тако и по броју пољопривредних произвођача који су поднијели захтијев.

фото: Херцег РТВ и Аграрни фонд

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email