logo-agrarni-fond-white-big

Подјела прасића за тов за 45 пољопривредних произвођача

Представници Аграрног фонда Града Требиња данас су у Петровом Пољу подијелили прасиће за 45 пољопривредних произвођача, а вриједност овог пројекта је око 50.000 марака.

Директор Аграрног фонда Веселин Дутина каже да је прошле године овим програмом подржано 30 пољопривредних произвођача, а ове године списак је проширен па је прасиће добило 45 коопераната.

„Вриједност пројекта је око 50.000 марака и у потпуности је финансиран из средстава Аграрног фонда и буџета Града Требиња. Имали смо тежак задатак да од 68 пристиглих пријава изаберемо њих 45, којима смо додијелили прасиће за кооперантску производњу. Сви пољопривредни произвођачи добију по три прасете, а њихова обавеза је да једну утовљену свињу у полуткама нама врате, коју ми прерађујемо и пласирамо производе у наше продајне објекте Херцеговачке куће. Овај програм ћемо спроводити сигурно и у наредним годинама јер се показао као изузетно добар“, рекао је Дутина.

Пољопривредник Обрад Милинић из села Љубомир истиче да им ова помоћ пуно значи.

„Ми смо и прошле године добили свиње од Аграрног фонда, били смо презадовољни квалитетом меса. Месо је доста скупље ове године, сада је цијена живе ваге око 11 марака по килограму“, додао је Милинић.

Прасиће је добио и Ристо Пртило, пољопривредник из села Гомиљани.

„Одавно се бавим узгојем свиња и сви који раде око њих успјеће сигурно. Велико хвала Аграрном фонду на овој помоћи, пуно нам значи. Раса свиња је фина сигурно, дјелује ми да имају око 35 килограма. Кад год се обратим Аграрном фонду, увијек су ту да помогну“, навео је Пртило.

У потпуности преузето са www.radiotrebinje.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email