logo-agrarni-fond-white-big

Агролајф-метео информације за планирање пољопривредне производње

AgroLIFE aplikacija – метео информације за планирање пољопривредне производње

Инструкција за приступ wеб страници – коришћење података са метеоролошких станица

У склопу пројекта „Дигитализација општинског управљања земљиштем“ који је подржан кроз Програм развојног партнерства (develoPPP.de) Њемачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), а који спроводе Њемачко друштво за међународну сарадњу (ГИЗ), TeleGroup и НАЛЕД, Граду Требињу постављено је укупно 5 најсавременијих метео станица које прате параметре од значаја за пољопривредну производњу.

Метео станице су у стању да прикупљају податке о микроклиматским условима у реалном времену, као што су подаци о температури и влажности ваздуха и земљишта, количини падавина, влажности листа, сунчевој радијацији, јачини вјетра и слично али и да предвиђају појаву болести и штеточина за велики број пољопривредних култура. 

Подаци са метео станица доступни су свим закупцима државног пољопривредног земљишта, али и власницима приватних пољопривредних газдинстава са територије Града Требиња.

Податке са метео станица могуће је користити кроз AgroLIFE дигиталну платформу за управљање пољопривредном производњом. Потребно је да скинете мобилну апликацију са Google Play-a и почнете да управљате својом пољопривредном производњом путем овог дигиталног асистента.

Подаци са метео станица такође су доступни и путем следеће web странице – farmer.agrolife.world. Да бисте путем ове web странице приступили подацима са метео станица за Град Требиње потребно је да користите следеће приступне податке:

Корисничко име:Trebinje
Шифра:meteo

За више информација о пројекту, AgroLIFE апликацији и метеостаницама потребно је обратити се Аграрном фонду Града Требиња или Oдјељењу за породицу и развој села

Контакт телефон:+387 59 226 – 459

Електронска пошта:  info@agrarnifondtrebinje.com

preuzeto sa: trebinje.rs.ba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email